Featured Video Play Icon
03/04 2016

Tre viktige ting du lærer i karriereprogrammet

Dennis Sundström fikk erfaring som selger og leder gjennom ManpowerGroup Solutions karriereprogram innen salg. Her forteller han om de tre viktigste tingene han lærte.
Dennis startet som selger i SATS ELIXIA gjennom ManpowerGroup i 2014. Etter 8 måneder med gode resultater, fikk han muligheten til å jobbe som teamleder. Han trengte ikke lang betenkningstid før han valgte å svare ja.

– Samtidig som jeg ble teamleder, startet jeg i ManpowerGroup Solutions karriereprogram. Der møter man en coach for å fokusere på selvutvikling. Fra denne perioden tar jeg med meg veldig mye anvendbart til senere i karrieren, sier Dennis.

Løft blikket

Det er ikke alltid enkelt å gå fra å være kollega til å bli noens leder. I tillegg kan det være utfordrende å levere egne salgsresultater når man samtidig skal fokusere på hele teamets prestasjoner. Dette var problemstillinger Dennis luftet med sin personlige coach i karriereprogrammet. Her fikk han med seg gode verktøy han kunne bruke for å overvinne utfordringen.

– Det er fremfor alt tre ting jeg tar med meg videre, sier Dennis.

Det første rådet han har til selgere som ønsker å ta karrieren videre, er å løfte blikket.

– Fra å fokusere på egne prestasjoner, fikk jeg hjelp til å fokusere på et helt team. For det andre gjelder det å sette gode mål. Hvis du har en tung dag på jobb, skal du se frem mot hva som kommer hvis du presterer godt i dag. Det tredje er hvordan jeg bør strukturere arbeidsdagen for å jobbe effektivt.

Alt er salg

Dennis er overbevist om at salgserfaringen kommer til å hjelpe ham senere i karrieren. Han ser salg som en naturlig del av sin hverdag og er overbevisst om at han etter endt utdannelse kommer til å jobbe innen faget.

– Alt er salg. Hvis jeg skal bli leder i fremtiden så må jeg være tydelig i min kommunikasjon, og det er akkurat det jeg har lært i min tid som selger hos SATS ELIXIA, sier Dennis.