08/05 2016

Karriere innen salg: – Alle vil ha suksess til de forstår hva som kreves

Matilda Neren er tidligere idrettsutøver på elitenivå og startet sin salgskarriere gjennom ManpowerGroup Solutions. Her er hennes tips til deg som lurer på om en karriere innen salg er noe for deg.

Grunnene til å velge en karriere innen salg er mange. For svenske Matilda var salgsstillingen hun fikk gjennom ManpowerGroup Solutions hennes første møte med norsk arbeidsliv. På kort tid har hun steget i gradene innenfor SATS ELIXIA-systemet,  hvor hun i dag jobber som Key Account Manager.

–Alt er mulig. Men man må være klar over hvor mye tid, energi og hardt arbeid som faktisk ligger bak. Veien til suksess innebærer å gjøre noen tøffe prioriteringer. Og man må være forberedt på å takle både opp- og nedturer.

Sett deg motiverende mål

 Matildas fremste tips til deg som ønsker å satse på en karriere innen salg er å sette deg mål som faktisk motiverer deg.

-På lik linje med alle nyttårsforsettene som for så mange varer i kun noen uker, er det også med karrieremål. Du kan ikke fokusere på alt på en gang, og det er viktig at målene du har satt deg faktisk er motiverende.

Neren viser til hvordan vi mennesker ofte setter oss mål som ikke i stor nok grad reflekterer de ønskene vi egentlig har. Dermed blir de også vanskelige å gjennomføre.

–Det er alle de små hverdagsvalgene som til syvende og sist avgjør hvor godt vi lykkes. Velger man for eksempel å jobbe 30 minutter lenger hver dag, istedenfor å dra hjem tidligere, fem måneder i strekk; tenk hvor mye mer man kan oppnå på denne tiden. Og ikke minst, hvor mye raskere man kan nå målene sine.

Forstå din egen motivasjon

–Det viktigste er at karrieremålene du setter deg faktisk er motiverende nok til at du er villig til å gjøre det som kreves for å nå dem. Det høres så enkelt ut, men er likevel der mange undervurderer viktigheten av å sette seg realistiske mål.

Matildas tips til deg som har et ønske om å lykkes innen salg er derfor klart;

–Sett deg mål som i tilstrekkelig grad motiverer deg. Målet du bestemmer deg for må gjøre noe med deg; i så stor grad til at du er villig til å jobbe hardt for å nå det. Med rett motivasjon som utgangspunkt er ingen mål for store med en karriere innen salg!